mandag, juli 31, 2006

In memory of Vidar Lønn Arnesens storhetstid

Vi tar en rungende, og lystig sang
Trekk luft i lungene, vi går igang
Ta on'kli i, vi skal, ha mer apell
Er stemmen hes, så trall, allikevel

Vi tar den nok en gang, trallallallaaaaa
Litt mere tempramaaang så blir det bra
Hvis snippen er for trang, så ta den aaa
For nå er vi igang, DaCapo jaaaa

Vidar Lønn Arnesen er en av norges mest undervurderte kjendiser. Ingen kunne rocke gamlinga som Vidar på lørdagskvelden, og ingen kan underholde Norge lille nyttårsaften som ham. Ingen kunne få bestemor til å si "skru opp lyden litt a Kari (mamman min, dattera hennes)" som Vidar, og ingen kunne få mamma til å hysje så fælt på oss unga, som Vidar.
Jeg har forøvrig en far som er Vidar Lønn Arnesens navnebror (Vidar), noe jeg er veldig stolt av.

Alle gode historier har en digressjon, og har kommer min. Jeg har for ordens skyld tatt den litt ut av teksten;

Appropos bestemor og "skru opp lyden". Min bestemor begynte tidlig å høre dårlig. Det samme gjorde min nå avdøde bestefar. Vanligvis er det slik at når gamle mennesker begynner å høre dårlig, så går det en god tid før det skjer noe mer. Etterhvert begynner det å bli sjenerende og slitsomt, og (kanskje etter oppfordring fra familie) går man til en eller annen mann (eller dame) som skal lage høreapparater til en. Neste vår kommer alltid den samme kommentaren; næmmen, nå har gresshoppene kommet tilbake jo. At det bare er de som nå med høreapparater igjen tar inn såpass høyfrekvente lyder at de kan høre gresshoppene, og at de egentlig har vært der hele tiden, er det få som tenker på.

Noe av det samme skjedde med min bestemor og bestefar, som fikk høreapparaert ganske sammtidig. Det er bare det at de begge to er/var ganske stae. Råd om høreapparater og tips om at TVen egentlig står veldig høyt på, ble bare møtt med det døve øret. Da de etter en tid endelig innså at det var på tide å gå til denne skumle personen som skulle hjepe dem med hørselen var de det barn vil kalle "dævvhørte" begge to. Dagens teknologi er det derimot ingen som skal klage på, så neste gang vi kom på besøk etter at høreapparatene var på plass fortalte de at "nå hadde måkene komme tilbake".

3 kommentarer:

Ina Elise sa...

bra du synes du har noe å si om Vidar og høreapparater også Ella. VIktige synspunkter og info det her... skjønner du vil si viktige ting med bloggen din, slik du har påpekt før. Følger den videre med spenning!
:)

Ella sa...

jepp. Jeg er nøye med å sortere hva slags saker jeg tar opp her, slik at ikke det viktige blir vannet ut. Og sidne det er du som kommenterer: det er bedre med spesielle oppdateringer enn ingen oppdateringer...

Princess Of God sa...

ååå...så godt å høre den sangen igjen...ja for du må ikke tro at jeg leste den sangen uten at det kom kraftig melodi fr innsiden...
har lurt lenge på noen av linjene jeg hadde glemt!Takk!!!