tirsdag, desember 26, 2006

God Jul Jensemann


Det skjedde en morgen for ikke så lenge siden. Jens Stoltenberg våknet, tittet på uret og så at det var desember. Mer presist: det var 25 desember. Han gned seg forsiktig i øynene, tok på seg tøflene og dro fra gardinene.



Det var da det skjedde, et tilsynelatende vendepunkt i Statsministerens liv. Han gned seg i øynene igjen og igjen, men den vonde drømmen ville ikke forsvinne. Han kunne så vagt huske at det var julaften dagen før, og at han hadde fått en fin snømåke av kona. Synet som møtte ham fra den andre siden av vinduet minnet imidlertid om at han likegjerne kunne begynne å rydde plass på loftet med det samme.

Et øyeblikk i statsministerens liv. Et øyeblikk som skulle forandre alt.

Statsministeren savner snøen
Statsministeren vil bruke gaven fra kona
Statsministeren er blitt miljøforkjemper


Som enhver god politiker står ikke statsministeren stille og ser på problemene, han tar tak i det med en gang, og kommer med konkrete løsninger på utforingene i samfunnet. Det er derfor Norge skal bygge et gasskraftverk, der teknologi for rensing av Co2 skal utvikles. Eller "lande på månen" som Mr Stoltenberg kaller det

Alle papirer og kunnskap om at dette kunne vært gjort på en mye mindre forurensende måte ser ut til å ha fått plass på loftet ved siden av julegaven fra kona.

Ingen kommentarer: