søndag, oktober 19, 2008

Hykleri som det stinker av

I dag løfter Norge. NRKs tv-aksjon setter folket i sving og alt fra hundrelapper til signerte fotballtrøyer samles inn. I år går pengene til organisasjonen Blåkors, som skal dele potten på sitt arbeid i India, og hjelp til familier i Norge der en av eller begge foreldrene ruser seg.

Jeg er enormt glad for at det endelig er Blåkors sin tur. Barn av rusmissbrukere er en av de gruppene som er blitt forsømt av samfunnet. Normen om at man ikke skal bry seg og ikke spørre blir i mange tilfeller sterkere enn den om at man skal beskytte barna. Derfor er det ikke bare pengene som samles inn, men også fokuset på disse barnas vanskelige situasjon som er viktig.

Derfor er det med en vond smak i munnen at jeg ser barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt sitte i studio og prise Blåkors' arbeid. Dette må være festtalenes festtale. En ting er politikere som snakker om at saker er viktig uten å bevilge penger til det. En annen ting er politikere som at saker er viktig som de bevisst politisk motarbeider.

Den rødgrønne regjeringen har vist i budsjett etter budsjett og vedtak eller vedtak at de mener at alle viktige oppgaver i samfunnet skal løses av staten. Organisasjoner som Blåkors og Evangeliesenteret må gjerne holde på med sitt, men de må ikke tro at de skal få statsstøtte, og heller ikke at de skal få lov til å ta inn pasienter. Køene av rusmissbrukere som trenger behandling bare vokser, mens det står ledige plasser klare til bruk i private institusjoner. Dette er istitusjoner eid av ideelle organisasjoner, de har ofte bedre resultater enn de offenlige tilbudene, og er desidert best på ettervern. Men pasienter som ønsker seg inn på disse tilbudene får beskjed om å stille seg i kø til et offentlig tilbud.

Kjøre Anikken, hvis du ikke kan stå opp for din egen politikk så må du enten slutte med din egen politikk, eller slutte å stå opp. Å sitte på tv og si at du mener Blåkors sitt arbeid er bra og viktig, er hykleri som det stinker av.

4 kommentarer:

Øystein sa...

I denne sammenhengen synes jeg det er naturlig å tenke på det som skjedde på Solvang i fjor også...

Heidi sa...

*holde seg for nesen" Skikkelig stank!

Gæir sa...

Er det dithen å tolke at du ikke finner det problematisk i det hele tatt at private norske veldedighetsorganisasjoner og lignende er helt i verdenstoppen hva avhengighet av offentlige midler gjelder?

Runar sa...

ikke noe politisk kommentar fra meg. Vil bare si at jeg kommer nok til og stemme krf så lenge du er sånn krfer. For jeg har ikke peiling, så jeg sattser på at din dømmekraft tenker nok for oss begge=) Takk for at du kan politikk ella, så jeg kan slippe å tenke på det. Så kan jeg bruke min hjernekappasitet på noe helt annet.