søndag, juli 23, 2006

heldigGRIS

Synes du det hadde vært fint om staten kunne ta litt mer ansvar for å holde landet rent for alt annet enn den offisielle religionen? Kanskje brent ned husene til de som blir tatt i ha kristne samlinger hjemme hos seg? Innført dødsstraff for fratall fra Islam? Kanskje forturert kristne ledere litt?
- Uflaks for deg at du ikke er født i Iran

Skulle du ønske at politikere som ikke støttet presidenten ble fengslet, og at journalister som skrev kritisk om dette stadig forsvant? Eller at alkoholikere og andre folk myndighetene ikke liker kunne plasseres i egne landsbyer, der de kunne tjene 20 dollar i mnd og prøve så godt du kunne å ikke fryse ihjel om vinteren?
- Uflaks for deg at du ikke er født i Hviterussland

Lei av slankereklamen? Skulle du ønske deg en naturlig slankekur? Hva med at bare de som støtter det regjerende partiet får mat?
- Uflaks for deg at du ikke er født i Zimbabwe

Synes du voldtekt er en vakker ting? Hva med en borgerkrig der motstandern systematisk voldtar kvinner og barn?
- Uflaks for det at du ikke er født i Sudan

Synes du millitæret i Norge er litt for tamt? Hva med tre år verneplikt uten perm, med et kosthold som gjør at mange mister tennene? Litt spenning blir det jo også når muligheten for å tvangssendes til krigsområder et stor, og at det er god mulighte for å dø hvis man blir sendt dit?
- uflaks for deg at du ikke er født i Russland

Ønsker du å kunne forsørge familien din på en kreativ måte? Det kunne vært fint å bli lurt til å reise til Norge, for så å bli leid ut på timebasis til sprengkåte menn som gjør hva de vil med deg?
- uflaks for deg at du ikke er født i øst- Europa

Hva med litt spenning i hverdagen? "Tror du jeg klarer å spare nok penger til behandling av aids før jeg dør av den? skal vi vedde? hvis du vinner får du arrangere begravelsen min?"
- uflaks for deg at du ikke er født i Den dominikanske republikk

Skulle du ønske at de fleste du kjenner sa at de syntes slike ting var viktig, men levde som om de driter i det? skulle du ønske du kunne være med på å nekte fattige land å bygge opp sin egen økonomi? Skulle du ønske du hadde all den medisinen du trengte, og makt til å dele, men ikke gjorde det? Skulle du ønske du hadde et forbruk som er med på å skape den forurensningen som dreper mange tusen mennesker hvert år? Skulle du ønske du bare kunne zappe over til en annen kanal og glemme det?

- GRISEflaks for deg at du er født i Norge

kilder: http://www.nmio.no http://www.amnesty.no http://wwwkrf.no

2 kommentarer:

Ina Elise sa...

Amen, søster!
Godt sagt/skrevet.

uderhood sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.