tirsdag, november 25, 2008

Stor og Søt

Dette hadde jeg faktisk ikke ventet av en Tv2 programleder!

God morgen Norge er fast gjest i stua mi på morran. Hører vel sjelden alt som skjer der på tven, men hvis
det har skjedd noe spesielt så får jeg det med meg, og jeg vet at jeg begynner å få dårlig tid hvis jeg ikke har smurt maten min ennå når den andre nyhetssendingen kommer.

Vanligvis er det hyggelig å se på. Ikke den mest dyptgravende journalistikken, men det er jo ikke stilen i programmet heller. Jeg hadde allikevel ventet mer av programleder i TV2 enn det jeg fikk se i dag tidlig. Nils Gunnar Lie har tatt lærerskolen, har grunnfag statsvitenskap og har jobbet i over fem år som debattleder. Han kan derfor ikke skylde på uvitenhet da han i dag skulle introdusere finnansminister Kristin Halvorsen og kalte henne for "en flott jente".

Kristin Halvorsen er en dårlig politiker fra et dårlig pari med en dårlig ideologi. Men hun er faktisk valgt av det norske folk til å inneha en av de mektigste possisjonene i Norge, og man omtaler ikke regjeringsmedlemmer som "en flott jente". Jeg skulle likt å se den journalisten som introduserte statsministeren som "en flott gutt".

Det er godt mulig at tv2-journalisten mener at kvinner burde holde seg til å være flotte og søte, men å la det skinne gjennom på denne måten er vannvittig dårlig arbeid. Denne søte gutten av en journalist har nok utdanning til å ha hørt om hersketeknikk mange ganger, og hvis han ikke har et bevisst forhold til hvordan han forholder seg til kvinnelige politikere så burde han trekkes den ekstra lønnen han får for utdanningen sin, ettersom den åpenbart ikke kommer til nytte. Pengene kan Tv2 bruke på å lete etter en ny journalist, som har evne til å introdusere regjeringsmedlemmer på en skikkelig måte.

5 kommentarer:

Helge Rege Gårdsvoll sa...

mannfolk...

Lina Tislevold sa...

Det er heller ikke så greit når en 19 åring prøver å bli tatt alvorlig i kommunepolitikken, og blir kallt "lille venn" av den kommunale FAU lederen - det beste hadde nok vært å vente md å engasjere seg til man er blitt mann, godt over 50år.

Ella sa...

Lina: Ja det er høres ut som en utfordring. Lille venn er det aller verste. Jeg har hatt suksess med å si høyt i møtet at jeg ikke aksepterer at "du snakker til meg på den måten" da jeg ble omtalt som "hu der". Det er jo litt vanskeligere når det er FAU lederen enn når det er politikere i andre partier da.

Ja enten får vi vente til vi er blitt menn, eller så får vi vise at vi er gode nok til å bli tatt på alvor.

Anonym sa...

Jeg pleier å gjøre mitt beste for å ta de der selvgode eldre på faktafeil. Da bruker de å spakne en del...

Anonym sa...

Generalsekretær i NFF, Karen Espeland har tatt igjen. Hun kalte her en dag tidligere landslagstrener i fotball, Åge Hareide for en "god fotballgutt".